снимка: БулфотоПравителството е поръчало достатъчно дози от ваксината на Pfizer/BioNTech за имунизиране

...
снимка: БулфотоПравителството е поръчало достатъчно дози от ваксината на Pfizer/BioNTech за имунизиране
Коментари Харесай

Австралийският министър-председател Скот Морисън ще бъде сред първите в страната, получили ваксина

снимка: Булфото

Правителството е поръчало  задоволително дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech  за ваксиниране на  1/5 от популацията .

Проучване, представено от " Гардиън ", демонстрира, че  64% от австралийците ще се имунизират против ковид ,

Австралийският министър-председател  Скот Морисън ще бъде измежду първите австралийци,  получили ваксина против Covid-19. Това ще се състои през днешния ден в медицинския център Castle Hill в северозападната част на Сидни и ще бъде излъчено по малките екрани.

Заедно с него ще бъдат ваксинирани  основни здравни специалисти. Австралийският министър на опазването на здравето Грег Хънт удостовери новината в ABC`s Insiders, като съобщи, че това е значима стъпка за създаване на публично доверие във имунизацията. Малка група жители на старешки домове и здравни служащи на първа линия също ще бъдат имунизирани през днешния ден. Сред възрастните хора е и етнически поляк, претърпял Втората международна война. срещу ковид в Австралия, която ще коства към 5 милиарда $. 678 000 австралийци " на първа линия " са включени в първата фаза. 

Австралийският здравен регулатор утвърди по-рано тази седмица Федералното държавно управление разгласи, че е  поръчало задоволително ваксини за ваксиниране на популацията от 25 милиона души . Повечето ваксини ще бъдат създадени в Австралия. Също по този начин държавното управление е поръчало  задоволително дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech  за ваксиниране на  1/5 от популацията . Първите доставки на имунизацията на Pfizer/BioNTech, която е с успеваемост 95%, дойдоха в Австралия в понеделник. Първите доставки на AstraZeneca, които ще бъдат създадени в чужбина, се чака да дойдат през март.

В събота към този момент се организираха и демонстрации  срещу наложителна имунизация в Аделаида, Бризбейн, Сидни и Мелбърн. По време на проявата участници са издигали лозунги като: " Моето тяло, моят избор ", " Ваксина или опит ", " Децата ми бяха повредени от ваксина " и други. Докато в другите градове акциите са минали най-вече спокойно, в Мелбърн се оповестява за доста задържани от органите на реда.

Социологическо изследване, представено от " Гардиън ", демонстрира, че  64% от австралийците ще се имунизират против ковид , а 27% не са сигурни. 9% от австралийците на възраст над 16 година споделят, че " несъмнено няма " да се имунизират . Изследването е направено за Министерството на здравеопазването и в него са взели участие 4001 души.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР